Snap beleeft een spectaculaire start op de beurs

Snap, het bedrijf achter de bij jongeren razend populaire app Snapchat, heeft een spectaculaire start gemaakt op de beurs. Bij zijn intrede op Wall Street schoot het aandeel van Snap meteen ruim 40 procent omhoog. Het aandeel sloot vanavond af met een stijging van 44 procent. Bijzonder opmerkelijk is dat voor een bedrijf dat nog nooit winst heeft geboekt.

Twintiger Evan Speigel, die Snapchat amper vijf jaar geleden bedacht, mocht de openingsbel van de New York Stock Exchange luiden. Amper twee uur later stond de koers op 24 dollar per aandeel, liefst 40 procent boven de introductieprijs. Snap is daarmee goed voor een marktwaarde van 27,8 miljard dollar.

Enkele uren later is die winst zelfs nog aan het toenemen. Het aandeel sloot de avond af met een stijging van 44 procent.

Beleggers gevoelig voor het potentieel van Snapchat

De app Snapchat heeft na amper vier jaar al 158 miljoen dagelijkse gebruikers. Het zijn voornamelijk tieners en jonge twintigers, een groep die adverteerders via de traditionele mediakanalen moeilijk bereiken. Voor dat potentieel zijn beleggers kennelijk gevoelig, zo toont deze fors hogere opening op de beurs aan.

"Het zegt iets over de hype, maar misschien ook over de luchtbel die hier gecreëerd wordt, want Snapchat heeft nog geen winst gemaakt zal dat de komende jaren wellicht ook niet doen", zegt Michaël Van Droogenbroeck in "Het Journaal". "Beleggers hopen, gokken op de groei van Snapchat."

Snap is het eerste technologiebedrijf dat dit jaar in de VS naar de beurs trekt. Het is de grootste beursgang van een socialmediabedrijf sinds Twitter meer dan drie jaar geleden.

Wat is Snapchat? Kenner Hannes Coudenys legt het uit:

Meest gelezen