Trump heeft het volste vertrouwen in justitieminister Sessions

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat hij het volste vertrouwen behoudt in zijn minister van Justitie Jeff Sessions. Sessions ligt onder vuur sinds uitgekomen is dat hij tijdens de verkiezingscampagne tweemaal met de Russische gezant gepraat heeft, en daarover onder ede zou gelogen hebben tijdens zijn hoorzitting onder ede in de Senaat.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
President Trump spreekt soldaten en arbeiders toe op de Gerald R. Ford.

Trump bracht vandaag een bezoek aan een militaire basis in Newport News in Virginia. Hij bezocht er de Gerald R. Ford, een vliegdekschip van meer dan 13 miljard euro, dat na talloze vertragingen en overschrijdingen van het budget, dit jaar opgeleverd zou worden.

Trump kreeg er vragen over Sessions en hij zei dat zijn minister "volledig vertrouwde".

Hij zei ook nog dat hij niet vindt dat Sessions zichzelf moet wraken in verband met het onderzoek dat nu tegen hem gevoerd wordt over zijn contacten met Moskou.

Trump zei dat hij niet op de hoogte was van het feit dat Sessons met Rusland gepraat had en dat de minister "waarschijnlijk" de waarheid gesproken had tijdens de hoorzitting in de Senaat.

AFP or licensors

Tijdens zijn bezoek aan Newton News hield Trump aan boord van het vliegdekschip Gerald R Ford ook een toespraak voor soldaten en werknemers van de scheepswerf die vooral voor het leger werkt.

Trump zei dat hij de marine opnieuw met twaalf vliegdekschepen wil uitrusten. Momenteel zijn er 37 vliegdekschepen in dienst bij 12 landen, de VS hebben er daar 10 van, grote nucleaire zogenoemde "supercarriers".

Trump herhaalde dat hij voorstander is van een sterkere defensie en een verhoging van het militair budget. Eerder had hij al gezegd dat hij het "uitgeputte" leger wil heropbouwen en een ontwerp van begroting van het Witte Huis stelt een verhoging van het defensiebudget voor met 54 miljard dollar, een verhoging van 10 procent.

De VS geven nu meer uit aan defensie dan de tien landen die op hen volgen op de lijst van de hoogste defensieuitgaven.

Meest gelezen