Uber-baas: "Ik heb hulp nodig om fundamenteel te veranderen als leider"

Travis Kalanick, de CEO van Uber, heeft zich verontschuldigd na een uitval tegen een van zijn chauffeurs en hij heeft ook toegegeven dat hij fundamenteel moet veranderen als leider. In een filmpje was te zien hoe Kalanick ruziemaakt met de medewerker en zegt dat "sommige mensen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen rotzooi".

Op het eind van het filmpje (aan het einde van de rit) is te zien hoe Kalanick ruziemaakt met een van zijn chauffeurs. De chauffeur klaagt dat de tarieven verlaagd zijn en dat hij daardoor geld is misgelopen. Kalanick reageert heftig en zegt dat "sommige mensen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen rotzooi". "Ze geven de schuld van alles in hun leven aan iemand anders." 

In een mail aan zijn personeel heeft Kalanick intussen laten weten dat hij "beschaamd" is over zijn gedrag en heeft hij toegegeven dat hij "volwassen moet worden". "Mijn job als CEO is leidinggeven... en dat begint met me te gedragen op een manier die ons allemaal trots maakt. Dat heb ik niet gedaan en er is geen uitleg voor. De kritiek op mijn gedrag herinnert me eraan dat ik fundamenteel moet veranderen als leider. Voor de eerste keer ben ik bereid toe te geven dat ik hulp nodig heb als leider en ik ben van plan die te zoeken. Ik wil me verontschuldigen tegenover Fawzi Kamel (de chauffeur, nvdr) en tegenover het hele Uber-team." 

Het is de derde keer op korte tijd dat Uber, de internetonderneming die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer, negatief in het nieuws komt. Vorige week daagde Google-moederbedrijf Alphabet Uber voor de rechter voor het stelen van ontwerpen voor zelfrijdende auto's, een claim die Uber tegenspreekt. En er loop ook een onderzoek naar seksuele intimidatie binnen Uber. 

Meest gelezen