Zeker één Belg omgekomen bij lawine in Italië

In het noordwesten van Italië zijn zeker drie skiërs om het leven gekomen. Een van hen is een Belg, bevestigt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Volgens Italiaanse media zijn er ook vijf gewonden, onder wie zeker ook twee Belgen. De wintersporters werden verrast door een lawine toen ze buiten de piste aan het skiën waren.

De eerste lawine vond plaat in Courmayeur, ten zuiden van de Mont Blanc. Een groep van 18 wintersporters -Italianen, Duitsers en Belgen- was er buiten de piste aan het skiën toen de sneeuw naar beneden kwam. Drie skiërs werden meegesleurd en overleefden de lawine niet. Het gaat om een Belg, een Italiaan en een Duitser.

Er vielen ook vijf gewonden. Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa gaat het om twee Belgen, twee Italianen en iemand van wie de nationaliteit nog niet bekend is omdat die geen identiteitspapieren op zak had. Die laatste persoon zou er erg aan toe zijn. Alle gewonden zijn opgenomen in een ziekenhuis in Aosta, de Belgen zouden op intensieve verzorging liggen.

De reddingsoperatie was bijzonder complex, zegt Daniele Ollier van de Guardia Finanza van Entreves aan het Italiaanse persagentschap Ansa. "Het leek een slagveld. Mensen brulden, schreeuwden, allemaal in een andere taal." (lees verder onder de tweet)

Later in de namiddag rolde nog een tweede lading sneeuw naar beneden tussen de gemeentes La Thuile en Morgex. Daarbij werden twee skiërs geraakt, maar zij liepen geen verwondingen op.

Reddingshelikopters vliegen af en aan

Meest gelezen