28 jaar cel voor dader roofmoord in Ardooie

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 21-jarige man veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor de roofmoord op een 83-jarige vrouw uit Ardooie. Daarna blijft de beklaagde nog acht jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. De Roeselarenaar was nog minderjarig toen hij de vrouw met messteken van het leven beroofde. Het openbaar ministerie had 30 jaar cel gevorderd.

Het lichaam van het slachtoffer werd op 7 januari 2013 door de politie ontdekt in haar woning. Al snel bleek dat haar Land Rover en haar gsm gestolen waren. De beklaagde had de gsm op 4 januari al meermaals gebruikt, waardoor hij snel als verdachte in beeld kwam. Een dag later werd de toen 17-jarige Roeselarenaar gearresteerd.

De wetsdokter stelde 34 messteken vast op het lichaam van de vrouw. Bovendien werd ze ook nog verkracht door de beklaagde. Tenslotte stak hij zelfs haar haar in brand. De beklaagde verklaarde dat hij eigenlijk enkel de bedoeling had om het slachtoffer te bestelen. Hij had naar eigen zeggen geld nodig omdat hij naar Spanje wilde vluchten.

Meest gelezen