"Mia" van Gorki beste Belgische plaat volgens Studio Brussel-luisteraars

"Mia" van Gorki is volgens de Studio Brusselluisteraars het beste Belgische nummer aller tijden. De plaat van Luc De Vos en co staat al voor het derde jaar op rij op de eerste plaats in "de 100 van eigen kweek"-lijst. dEUS en Bazart vervolledigen de top 3.

Studio Brussel sluit zijn "Week van Eigen Kweek", waarin enkel Belgische muziek wordt gedraaid, traditiegetrouw af met een hitlijst waarvoor de luisteraars een week lang hun favoriete drie Belgische platen kunnen nomineren. Voor het derde jaar op rij komt "Mia" van Gorki als populairste nummer uit de bus.

"Instant street" van dEUS houdt - net als vorig jaar - stand op de tweede plaats. Op de derde plaats staat net als op de hoogste plek een Nederlandstalig nummer: "Goud" van Bazart stijgt van plaats 51 in de lijst door naar de top 3.

"Dit is zot!", zegt zanger/gitarist van Bazart Simon Nuytten daarover op Studio Brussel. "Er overkomt ons de laatste tijd zo veel: ik hoop dat het besef en de impact daarvan ooit eens doordringt. "Goud" is als nummer enorm geëvolueerd sinds we het geschreven hebben. En nu is dat nummer echt geëxplodeerd. Waanzinnig!"

dEUS is met zeven nummers in de lijst veruit de meest populaire Belgische artiest. Naast "Instant Street" (2) staan ook "Suds & Soda" (6), "Roses" (15), "Nothing Really Ends" (31), "Hotellounge" (37), "The Architect" (67) en "Little Arithmetics" (71) dit jaar in "de 100 van eigen kweek". Daarnaast zijn ook Stromae, Daan, Admiral Freebee, Balthazar, Goose, Oscar and the Wolf en Arno bijzonder populair bij de Studio Brusselluisteraars. Zij staan elk met drie nummers in de top 100.

De volledige top 10

  • 1. "Mia" - Gorki
  • 2. "Instant Street" - dEUS
  • 3. "Goud" - Bazart
  • 4. "My Heroics, Part One" - Absynthe Minded
  • 5. "Synrise" - Goose
  • 6. "Suds & Soda" - dEUS
  • 7. "Housewife" - Daan
  • 8. "Formidable" - Stromae
  • 9. "I Can't Live In A Living Room" - Red Zebra
  • 10. "Come Alive" - Netsky

Meest gelezen