Belg die stierf in lawine was beloftevolle filmmaker

De jonge Belg die is omgekomen bij een lawine in Italië was een beloftevolle filmmaker met verschillende (muziek)video's en documentaires op zijn palmares. Recent werkte hij aan een portret over de aanslagen van 22 maart.

Constantin Didisheim. Zo heet de Belg van 25 die gisteren het leven liet bij een lawine in Courmayeur, een skioord in het noordwesten van Italië. Hij was de kleinzoon van de voormalige kabinetschef van koning Albert II toen die nog prins was.

De jongeman was ook een beloftevolle filmmaker. Zo regisseerde hij verschillende kortfilms en muziekvideo's voor muzikanten en groepen als Cook Strummer, Recorders, L O M B O Y, Robbing Millions en Le Colisée. Hij werkte ook samen met onder meer Caviar Content, L'Oreal en Béjart Ballet Lausanne. Recent werkte hij aan een portret over de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem.

Aan Het Laatste Nieuws vertelt zijn vader dat Didisheim stierf terwijl hij twee vrienden probeerde te bevrijden die door een eerste lawine waren bedolven. Een tweede lawine sleurde hem vervolgens mee. Naast Didisheim zijn ook een Duitse en een Italiaanse skiër om het leven gekomen.

Hieronder kan u enkele van zijn producties bekijken:

Meest gelezen