E40 urenlang versperd na ongeval met vrachtwagen en signalisatiewagen

De E40 richting kust is bijna drie uur lang volledig versperd geweest ter hoogte van Beernem. Er is een vrachtwagen op een signalisatiewagen ingereden. Wie naar de kust moet, vermijdt beter de E40.

Op het rechterrijvak van de E40 in Beernem zijn momenteel werken aan de gang. Een vrachtwagenbestuurder had dat kennelijk niet of te laat opgemerkt en reed rond 9.30 uur vol tegen een signalisatievoertuig.

De vrachtwagen stond na het ongeval in schaar over de breedte van de weg. Daardoor was de snelweg volledig versperd in de richting van de kust. De bestuurder van de vrachtwagen is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Doordat er geen verkeer meer door kon, groeide de file snel aan. Om 10 uur was er al 4 kilometer stilstaand verkeer, vanaf Aalter, in de richting van Oostende. In de andere richting stond een kijkfile vanaf Oostkamp. Iets na de middag was de snelweg weer vrij en kon het verkeer weer doorrijden.

Meest gelezen