Ed Sheeran zet nieuwe album integraal (en dus gratis) op YouTube

De Britse zanger Ed Sheeran heeft vandaag zijn nieuwe plaat "Divide" losgelaten op de wereld. Opvallend daarbij is dat Sheeran zijn nieuwe nummers niet enkel te koop aanbiedt, maar meteen ook gratis op zijn eigen YouTubekanaal deelt.
Lies Borgers

Sheeran had zijn fans al wekenlang warm gemaakt voor de release van "Divide", zijn derde plaat na "Plus" en "Multiply". In aanloop naar die plaat verdween de Brit een jaar lang van al zijn sociale media. Sheeran maakte een wereldreis om inspiratie op te doen. Begin dit jaar bracht hij plots twee singles uit: "Shape of you" en "Castle on the hill" staan sinds dan geparkeerd in de hoogste regionen van de hitlijsten. Sheeran liet toen al weten dat zijn nieuwe plaat in maart werd gereleaset en dat "de beste nummers nog moesten komen".

Sinds vandaag is "Divide" effectief verkrijgbaar. Niet enkel via de klassieke download- en streamingplatformen dus, maar de hele plaat staat dus ook integraal op Sheerans YouTubekanaal

Op "Divide" laat Sheeran meer horen dan de klassieke gitaarballades die hem wereldberoemd maakten. Hij experimenteert met meer uptempo nummers en slaat aan het rappen, iets waar hij zich tijdens concerten ook geregeld aan waagt.

Meest gelezen