Een koffietje in het Witte Huis? Tom Hanks tot uw dienst

Acteur Tom Hanks heeft voor de journalisten van het Witte Huis - het zogenoemde White House Press Corps - een nieuwe espressomachine gekocht. Hij wil de journalisten zo aanmoedigen om de "goede strijd voor waarheid, rechtvaardigheid en de Amerikaanse levensstijl" verder te zetten.

De "Forrest Gump"-ster ziet er al enkele jaren nauwkeurig op toe dat de journalisten van het Press Corps - die het Witte Huis intensief coveren en regelmatig persconferenties moeten bijwonen - van een lekker kopje koffie voorzien worden.

Hanks startte de opmerkelijke traditie toen George Bush president was. Bij een bezoek merkte de acteur op dat de journalisten koffie moesten drinken van een automaat. Hij besloot daarop om een nieuw koffieapparaat te kopen met de volgende instructies: "Ik hoop dat deze machine de 24-urencyclus van het nieuws een beetje aangenamer maakt. Voeg water toe, plaats de bonen erin, druk op de knop en breng verslag uit. Alle goede dingen. Tom Hanks".

Toen Obama plaatsnam in het Witte Huis hield Hanks de traditie in stand door het Press Corps in 2010 een nieuwe machine te kopen nadat hem ter ore gekomen was dat de vorige stuk gegaan was.

En ook nu weer houdt Hanks woord en heeft hij de journalisten een welkomsgeschenk gestuurd. Daarbij stuurde hij de woorden: "Aan het Press Corps van het Witte Huis - Blijf strijden voor waarheid, rechtvaardigheid en de Amerikaanse levensstijl. Zeker voor de waarheid."

Op Twitter uitten verschillende journalisten hun dankbaarheid.

Meest gelezen