En het eten van de Oscars gaat naar…

Glamour en glitter. Luxe alom. Er werd op geen cent gekeken door de crème de la crème van Hollywood, afgelopen zondag tijdens de uitreiking van de Oscars. Na de show kon er dan à volonté gegeten worden. En ook daar werd niet op een kippenbout meer of minder, bereid door chef-kok Wolfgang Puck, gekeken. Maar de restjes zijn niet in de vuilnisbak beland. Actrice Freida Pinto zorgde er immers voor dat de overschot van het rijkelijke buffet terechtkwam bij wie het echt nodig had. Uiteindelijk bleken meer dan 800 minderbedeelden hun honger te kunnen stillen door dat overschot.

Natuurlijk werden niet alleen kippenboutjes geserveerd. Ook gouden gebakken aardappeltjes met kaviaar, glinsterende popcorn en zalm in de vorm van een Oscar stonden op het menu. Bovendien konden de gasten genieten van sushi, pastagerechten, minihamburgers en natuurlijk een uitgebreid dessertenbuffet.

Het bleek allemaal te veel voor de meer dan 1.000 gasten. Dat had Pinto, bekend van "Rise of the planet of the apes" en "Slumdog millionaire", vooraf dan ook goed ingeschat. Samen met een plaatselijke organisatie besloot ze om het voedsel dat overbleef te verzamelen, en dus niet sowieso weg te gooien. "Ons doel is om ervoor te zorgen dat niemand in onze filmstad honger heeft, door restjes van de grote filmevenementen te bewaren en daarna te verdelen", aldus Pinto op lifestylewebsite Vanity Fair.

Meer dan 800 minderbedeelden konden zo culinair meegenieten van het Oscarevenement.

Meest gelezen