Erdogan: "Duitse staat verleent terroristen onderdak"

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zwaar uitgehaald naar Duitsland, dat hij ervan beschuldigt "terroristen onderdak te verlenen". De in Turkije vastgezette Duits-Turkse journalist noemde hij een spion.

"De Duitse autoriteiten dienen berecht te worden gezien zij terroristen helpen en onderdak verlenen", zei Erdogan tijdens een toespraak in Istanboel. Daarin bekritiseerde hij beslissingen in Duitsland om twee bijeenkomsten als steun voor zijn regime en waar Turkse ministers het woord zouden voeren te annuleren.

Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu noemde hij de vastgezette correspondent in Turkije van de krant Die Welt, Deniz Yücel, een "vertegenwoordiger van de (verboden Koerdische partij) PKK" en een "Duitse agent die zich een maand lang in het Duitse consulaat heeft verscholen".

Meest gelezen