Katholieken liggen (voorlopig) aan de leiding bij Noord-Ierse verkiezingen

In Noord-Ierland lopen de eerste resultaten binnen van de vervroegde verkiezingen voor het deelstaatparlement. De katholieke partij Sinn Fein staat voorlopig aan de leiding met 15 van de 90 zetels. De protestanten van de Democratic Unionist Party volgen met 9 zetels.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

In Noord-Ierland zijn gisteren vervroegde verkiezingen voor het deelstaatparlement gehouden nadat de regering van premier Arlene Foster over een financieel milieuschandaal was gevallen. Uit de eerste (voorlopige) resultaten blijkt dat de katholieke partij Sinn Fein aan de leiding ligt met 15 van de alles samen 90 zetels. De protestanten van de Democratic Unionist Party volgen met 9 zetels.

Liefst 64,8 procent van de kiesgerechtigde Noord-Ieren heeft zijn stem uitgebracht. Dat is zowat 10 procent meer dan bij de verkiezingen in mei vorig jaar. Toen haalde de DUP 38 zetels, Sinn Fein 28 en de Unionist Ulster Party 16.

Meest gelezen