Nederlandse zussen willen scoren op songfestival met ode aan zieke moeder

De Nederlandse meidengroep O'G3NE trekt dit jaar met het nummer "Lights and shadows" naar het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. De ballad is een eerbetoon van de drie Nederlandse zussen aan hun zwaar zieke moeder.

"Iedereen heeft wel iemand in de buurt die ziek is en weet hoe je leven ineens op zijn kop kan staan", klonk het uit de mond van de drie zussen tijdens de voorstelling van "Lights and shadows". Met hun lied willen ze iedereen een hart onder de riem steken en positiviteit uitstralen. 

De Nederlandse groep komt tijdens de tweede halve finale van 11 mei in actie. Als ze genoeg punten bij elkaar sprokkelen, staan ze op 13 mei in de finale. Vorig jaar eindigde Douwe Bob op een 12e plaats. De Belgische kandidate Blanche probeert in de eerste halve finale haar mannetje te staan.

Lisa, Amy en Shelley Vol hebben al wel wat podiumervaring. Als kinderen deden ze mee met het Junior Eurovisiesongfestival. En iets recenter - in 2014 - wonnen ze "The voice of Holland".

Beluister hier "Lights and Shadows"

Meest gelezen