Pierre Casiraghi van Monaco noemt eerste zoon naar overleden vader

De pasgeboren zoon van Pierre Casiraghi van Monaco en zijn echtgenote Beatrice Borromeo heeft de naam Stefano Ercole Carlo gekregen. Dat melden Italiaanse media. Die eerste naam is een eerbetoon aan de overleden vader van Casiraghi.

Drie dagen na zijn geboorte is de naam van de zoon van Pierre Casiraghi en Beatrice Borromeo eindelijk bekend. Hij zal door het leven gaan als Stefano Ercole Carlo, drie namen met een hoog symbolisch gehalte.

Stefano is een eerbetoon aan de vader van Casiraghi en de tweede echtgenoot van prinses Caroline van Monaco die ook die naam droeg. Zij is de oudste dochter van wijlen prins Rainier III van Monaco en prinses Grace en de oudste zus van de huidige prins Albert van Monaco. Vader Casiraghi stierf bij een tragisch ongeval op zee met een zogenoemde powerboot in de baai van Saint-Jean-Cap-Ferrat in Frankrijk in 1990. Pierre was op dat moment amper 3.

Ercole is de Italiaanse naam voor Hercules en verwijst naar Hercules van Monaco die aan het einde van de 16e en het begin van de 17e eeuw over het prinsdom regeerde. Carlo is tot slot een naam die frequent voorkomt in de familie Borromeo.

Stefano Ercole Carlo is geboren op 28 februari. Hij is het eerste kind van Pierre en Beatrice en het vierde kleinkind voor prinses Caroline.

Meest gelezen