Politie blaast verhoogd toezicht in Centraal Station Antwerpen weer af

Vanaf morgen houdt de politie niet langer verhoogd toezicht in het Centraal Station van Antwerpen. Dat was in voege nadat een filmpje was opgedoken dat verband met IS leek te houden, maar daar blijkt niks van aan.
Jonas Roosens

Sinds vanochtend 7 uur houdt de politie samen met het leger verhoogd toezicht in het Centraal Station van Antwerpen. Aanleiding is een filmpje dat op sociale media is opgedoken en dat volgens sommige bronnen afkomstig zou geweest zijn van IS. 

Het OCAD heeft de beelden intussen grondig geanalyseerd en concludeert dat van enig verband met de terreurgroep IS geen sprake is. Het houdt het dreigingsniveau daarom op drie. Dat betekent dat er geen directe terreurdreiging bestaat. De extra maatregelen zijn daarom niet meer nodig.

"Vandaag houden we het toezicht nog vol, maar morgen gaan we over naar onze normale waakzaamheid", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. "Door het dreigingsniveau drie hebben we sowieso al een scherp toezicht in het Centraal Station."

Meest gelezen