Verdachte Hallepoort beweert dat gasflessen voor privégebruik bestemd waren

De man die gisteren ter hoogte van de Hallepoort in Brussel door de politie is onderschept met twee gasflessen in zijn wagen, beweert dat hij die voor eigen gebruik had aangekocht. Dat meldt het parket van Brussel op een persconferentie.

Rond 11 uur vanmorgen heeft het parket van Brussel in een persconferentie meer uitleg gegeven over het incident gisterenmiddag waarbij een man met twee gasflessen in zijn wagen door de politie is onderschept ter hoogte van de Hallepoort.

Het parket bevestigde daarbij grotendeels het nieuws dat gisteren al bekend was, namelijk dat het om een volle en een lege gasfles ging en dat in de wagen geen ontstekingsmechanismes zijn aangetroffen.

"De bestuurder van de wagen is bekend bij het gerecht", bevestigt het parket voorts in een persbericht. "Hij is in 2016 door het hof van beroep van Brussel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar wegens het deelnemen aan activiteiten van een terroristische groep."

"Gezien het profiel van de betrokkene en de context van zijn aanhouding, is het parket van Brussel een vooronderzoek gestart. De man verklaart dat de gasflessen voor huishoudelijk gebruik bestemd waren. De eerste elementen uit het onderzoek bevestigen zijn verklaring."

De verdachte is voorlopig nog steeds van zijn vrijheid beroofd. Later vandaag wordt over zijn eventuele verdere aanhouding beslist.

Meest gelezen