Belgische duif geveild voor 360.000 euro: "duurste ooit"

Een Belgische duif is online geveild voor 360.000 euro. Het gaat om de duurste duif ooit, volgens veilingsite Pipa. Het diertje, "Golden Prince" uit Wevelgem, is een van de beste langeafstandsvliegers van het moment. Het bod is afkomstig uit Zuid-Afrika.
archieffoto

Met de duivensport is al een tijdje veel geld gemoeid. België heeft een lange traditie in de duivenkweek, terwijl de kopers vaak in nieuw opkomende landen zoals China terug te vinden zijn.

Golden Prince maakt deel uit van een collectie van 405 duiven, van een kweker uit Wevelgem. Volgens Pipa gaat het om de belangrijkste veiling van het seizoen. De veiling loopt tot zondagavond, de teller staat momenteel al op meer dan 1 miljoen euro.

Het vorige record dateert van 2013, toen 310.000 euro voor één duif werd neergeteld. Het ging om het diertje Bolt, van wie de kweker nog vier plaatsen bezet in de top tien.

Meest gelezen