Lichaam van vermoorde Duitse gijzelaar is gevonden in de Filipijnen

In de Filipijnen hebben militairen het lichaam van de 71-jarige Duitser Jürgen Kantner teruggevonden. De man was eerder vastgehouden en vermoord door de islamistische terreurgroep Abu Sayyaf. Kantner is vorig jaar ontvoerd van zijn zeiljacht in het zuiden van de Filipijnen.
SITE Intel Group

Enkele dagen geleden had Grupong Abu Sayyaf een video verspreid van de onthoofding van de bejaarde Duitser. Nu hebben marinefuseliers zijn lichaam ontdekt op een eiland in de Sulu-archipel, tussen het zuidelijke eiland Mindanao en het noorden van Borneo. 

Abu Sayyaf had Kantner eind vorig jaar ontvoerd op zijn zeiljacht in het gebied. Daarbij was de vrouw van Kantner doodgeschoten. De terreurgroep had daarop een losgeld van 600.000 euro geëist en toen dat niet tijdig betaald werd, werd de man vermoord.

De groep Abu Sayyaf is één van de meest radicale terreurgroepen in het zuiden van de Filipijnen. Daar zijn andere moslimrebellen actief die vooral onafhankelijkheid of meer autonomie willen voor het islamitische zuiden van het overwegend katholieke land. Abu Sayyaf wil echter een moslimstaat uitroepen en heeft zich onder de banier van de terreurgroep IS geschaard. Volgens sommige analisten is Abu Sayyaf echter eerder een criminele bende die zich vooral bezighoudt met afpersing en het innen van losgeld via ontvoeringen en dat onder het mom van islamitisch fundamentalisme.

Meest gelezen