Terminaal zieke auteur schrijft datingprofiel voor haar echtgenoot

In een opmerkelijke bijdrage in The New York Times zoekt Amy Krouse Rosenthal naar een nieuwe partner voor haar echtgenoot. De auteur is terminaal ziek en ze hoopt dat haar man op die manier een nieuwe liefde kan vinden na haar dood.

Een vrouw die weet dat ze niet lang meer te leven heeft en daarom op zoek gaat naar een nieuwe partner voor haar man: in 1994 speelden Lea Thompson en wijlen Farrah Fawcett deze verhaallijn in de film "The substitute wife", nu gebeurt het ook in realiteit.

De vrouw in kwestie is Amy Krouse Rosenthal, een Amerikaanse auteur van begin de 50. Eind 2015 kreeg ze te horen dat ze aan eierstokkanker lijdt. Die ziekte heeft ze niet kunnen overwinnen en nu is ze stervende.

Uitgerekend op Valentijn heeft ze een opmerkelijke bijdrage geschreven die gisteren in The New York Times is verschenen. In het stuk gaat ze op zoek naar een nieuwe partner voor Jason, de man met wie ze sinds 1989 samen is.

9.490 dagen

"Ik heb geen ervaring met Tinder, Bumble of eHarmony", begint Krouse Rosenthal het publieke datingprofiel voor haar man. "Daarom schrijf ik hier maar een algemeen profiel neer op basis van de zowat 9.490 dagen die ik samen met hem in een huis heb doorgebracht."

"Eerst de basisinformatie: hij is 1,78, weegt 72 kilo, heeft peper-en-zoutkleurig haar en bruine ogen", schrijft ze. Vervolgens lijst ze met flink wat bitterzoete humor zijn voornaamste kwaliteiten op. Zo weet hij zich volgens haar uitstekend te kleden en heeft hij een voorliefde voor prachtige sokken.

"Als ons huis kon spreken, dan zou het hieraan toevoegen dat hij bijna griezelig handig is. En oh man, wat kan hij lekker koken! Hij pikt graag een concert mee en schildert. Hij is ook een fantastische vader."

"Heb ik al vermeld dat hij ongelooflijk knap is?"

Met verschillende anekdotes zet Krouse Rosenthal in de verf dat Jason erg romantisch is aangelegd. "Wacht, en heb ik al vermeld dat hij ongelooflijk knap is? Als dit alles klinkt alsof hij een prins is en onze relatie uit een sprookjesboek komt, dan is dat niet ver bezijden de waarheid."

"Ik wil meer tijd samen met Jason. Ik wil meer tijd samen met mijn kinderen. Maar dat zal niet gebeuren. Mij resten waarschijnlijk slechts enkele dagen als mens op deze planeet. Waarom doe ik dit dan? Omdat ik hoop dat de juiste vrouw dit leest, dat ze Jason vindt en dat zo een nieuw liefdesverhaal begint."

"Hieronder laat ik met opzet wat witruimte om jullie de nieuwe start te geven die jullie verdienen", spreekt ze haar man en zijn toekomstige partner bij wijze van afscheid toe.

Meest gelezen