"Moeder van Scarface" Miriam Colon overleden

De Puerto Ricaanse actrice Miriam Colon is op 80-jarige leeftijd overleden. Colon is vooral bekend van haar rol in de gangsterfilm "Scarface" met Al Pacino. De theater- en televisieactrice is overleden aan de gevolgen van een longontsteking.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Amerikaanse filmwereld rouwt om de Puerto Ricaanse actrice Miriam Colon. Colon was de eerste Puerto Ricaanse acteur of actrice die aan de slag is gegaan bij de Actors Studio in Hollywood. Elia Kazan gaf de actrice in 1953 een contract.

In het begin van haar carrière acteerde Miriam Colon onder meer in de televisieprogramma's "Alfred Hitchcock presents" en de westernseries "Bonanza" en "Gunsmoke".

Tijdens haar carrière acteerde Colon in meer dan honderd televisie- en bioscoopproducties. Haar bekendste rol is wellicht haar rol in "Scarface" van Brian De Palma. Ze vertolkte de moeder van Tony Montana (Al Pacino).

Miriam Colon bouwde ook een succesvolle theatercarrière uit. Aan het eind van de jaren 60 stichtte ze het Puerto Rican Traveling Theater in New York. Twee jaar geleden werd ze door president Barack Obama gelauwerd met de National Medal of the Arts voor haar carrière.

Meest gelezen