Een geblinddoekte prins William en -wow!- een gouden Charlotte van Monaco

We brengen elke zondag een overzicht van wat er leeft bij royals in binnen- en buitenland. Charlotte Casiraghi en Kate Middleton wisten -zoals altijd- de aandacht te trekken met hun modieuze kledij. De immer bevallige Charlotte stal de show met haar "streetlook" op de modeweek van Milaan, Kate was letterlijk oogverblindend op de receptie voor het Brits-Indiase culturele jaar. Haar echtgenoot prins William benadrukte deze week in een lagere school dat zelfvertrouwen belangrijk is door geblinddoekt een tent op te zetten, prinses Charlène liet dan weer optekenen dat haar tweeling opvoeden pure topsport is. En goh ja, een tikkeltje te veel Nederlanders kijken uit naar een diner met hun koning en koningin.

MONACO: Charlène houdt van topsport en Charlotte van Gucci

Prinses Charlène van Monaco heeft een exclusief interview gegeven aan het Franse blad Paris Match. Daarin praat de vrouw van prins Albert uitgebreid over haar tweeling, Jacques en Gabriella (2). De voormalige Zuid-Afrikaanse zwemkampioene vergelijkt de opvoeding van een tweeling met ware topsport.

"Ze willen alles weten, begrijpen, proberen en stellen me duizenden vragen. Ze zijn schattig én onuitputtelijk", zegt Charlène. Zo is broer heel beschermend over zuslief. Gabriella maakte onlangs een grote duik toen ze tegen een bureau liep. "Jacques balde zijn vuistjes en sloeg op het bureau. 'Stoute tafel', riep hij", legt de prinses uit.

Charlène verklapt dat ze altijd is blijven sporten. Tussen de hazenslaapjes van de kinderen door of als ze in de crèche zitten. Ze bereidt zich voor op een uitdaging begin juni: dan zal ze in team met een waterpedalo op volle zee 21 km overbruggen. Voorlopig vlotten de trainingen niet, geeft ze met schroom toe. "Bij een woelige zee is het écht moeilijk. Ik doe 45 minuten over 1 kilometer!"

Naar jaarlijkse gewoonte verscheen op de Fashionweek van Milaan Charlotte Casiraghi, de lookalike en dochter van prinses Caroline. De 30-jarige ravissante schoonheid woonde de modeshow van Gucci bij. Ze zat op de eerste rij met fashionista Alexa Chung en baas van het modemerk, Marco Bizzarri.

Charlotte is geen onbekende voor Gucci. Ze is al sinds 2012 model voor drie campagnes, net als acteurs Jared Leto, Salma Hayek en Tom Hiddleston. Charoltte heeft een extra zintuig als het op kleding aankomt: ze oogde dan ook onberispelijk. Ze combineerde een wijde groene broek in suède met een simpel wit T-shirt en een in goudkleur glitterende bomberjack. Pumps in zilver en goud, en een witte handtas (van Gucci, natuurlijk) maakten het geheel af.

GROOT-BRITTANNIË: William geblinddoekt en Indiase pracht

Prins William lanceerde deze week zijn gelijknamige award in een lagere school in Wales. Met de Prins William Award wordt in ruim 200 scholen aandacht gevraagd voor het naschoolse leven. "Het volstaat niet dat je goed bent in Engels en wiskunde als je niet opgewassen bent tegen de druk die het leven met zich meebrengt", vat hij samen. William benadrukte daarom dat zelfvertrouwen, vastberadenheid en discipline minstens even belangrijk zijn.

William moest zich in Wales van zijn handigste kant laten zien en bouwde met leerlingen een toren van (snoep)spekjes en rietjes. Hij hielp ook een bal met behulp van touwen over de speelplaats te vervoeren. Later bewees hij zijn kampeertalent door geblinddoekt en op aanwijzen van anderen een tent op te zetten.

Avalon. All rights reserved.
Avalon. All rights reserved.

2017 is officieel het Brits-Indiase culturele jaar met talrijke evenementen en tentoonstellingen. India viert dit jaar ook 70 jaar onafhankelijkheid. Voor die gelegenheid hield de Queen een receptie-met-alles-erop-en-eraan op Buckingham Palace. Kate Middleton, de prinsen William, Edward en Philip, en prinses Eugenie ontvingen de talloze gasten, gaande van diplomaten tot sportvedetten.

Zoals het hoort had het Britse hof oog voor detail. Op de gevel van Buckingham Palace werd een gigantische pauw -een van de symbolen van India- en dansende figuren geprojecteerd en de 5.000 hapjes die geserveerd werden, hadden een Indiase toets dankzij een Indiase souschef in de koninklijke keuken.

Maar het was opnieuw Kate die (letterlijk) schitterde. Ze droeg een glitterende zijden jurk met lange mouwen, een paar naaldhakken van de bekende Oscar de la Renta en bijpassende oorringen van de Indiase ontwerpster Anita Dongre. Het was een teder moment toen Kate haar hand op Williams rug legde. Het paar raakt elkaar amper aan in het openbaar om enige professionaliteit te behouden.

NEDERLAND: 11.493 inschrijvingen voor diner met koning

11.493, dat is het aantal mensen die op 28 april met Willem-Alexander en Máxima willen dineren op het paleis op de Dam. De koning had onlangs Nederlanders die op dezelfde dag als hij -27 april- verjaren, uitgenodigd. Er waren wél enkele voorwaarden, het moest onder meer gaan om een "kroonjaar" (leeftijd deelbaar door 5), want Willem-Alexander blaast zelf 50 kaarsjes uit. 

11.493 inschrijvingen, dat vond NOS wel erg veel en de openbare omroep onderzocht dat getal even en concludeerde dat er slechts maximaal 7.962 Nederlanders voor in aanmerking komen. Oeps. Hoe het ook zij: Willem-Alexander voorziet 150 plaatsen aan tafel. De gelukkigen worden gekozen via loting.

De gedekte tafel bij Willem-Alexander ziet er alvast zo uit:

Meest gelezen