Mediahuis lijkt laken naar zich toe te trekken in strijd om De Telegraaf

Mediahuis heeft met Telegraaf Media Groep (TMG) een voorwaardelijk akkoord bereikt over de overname van het moederbedrijf van De Telegraaf. Daarmee lijkt de biedstrijd tussen Mediahuis en Talpa van John de Mol beslecht te zijn. Mediahuis meldt in een persbericht dat het 6 euro cash wil betalen per aandeel. Daarmee wordt TMG gewaardeerd op 278 miljoen euro.

Mediahuis, de uitgever van de Vlaamse kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg werkt al maanden aan de overname van het Nederlandse mediabedrijf TMG. Daarvoor sloeg Mediahuis de handen in elkaar met VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van de Nederlandse familie Van Puijenbroek.

Het Nederlandse mediabedrijf Talpa van John de Mol aast eveneens op TMG. Vorige week woensdag maakte Talpa bekend dat het zijn overnamebod verhoogde van 5,90 euro naar 6,35 euro. Mediahuis' hoogste bod tot dan toe was 5,90 euro.

Vanavond kondigt Mediahuis samen met VP Exploitatie en TMG aan dat ze een voorwaardelijk akkoord bereikt hebben over de overname van alle uitstaande aandelen van TMG voor 6 euro cash per aandeel. Daarmee wordt TMG gewaardeerd op 278 miljoen euro. Mediahuis heeft samen met VP Exploitatie al bijna 60 procent van de aandelen van TMG in handen.

Daarmee lijkt de biedstrijd tussen Mediahuis en Talpa beslecht. De biedprijs vertegenwoordigt een premie van 72 procent ten opzichte van de slotkoers op de dag voor de eerste aankondiging van de overnameplannen op 14 december vorig jaar. Mediahuis en VP Exploitatie hebben al 59,3 procent van de aandelen van TMG.

Maar nog geen witte rook

De Raad van Bestuur van TMG wou nog doorgaan met de onderhandelingen met Talpa, maar de Raad van Comissarissen van TMG schorste de Raad van Bestuur. Door de schorsing ligt de weg vrij voor de overname door Mediahuis en VP Exploitatie.

Volgens de Raad van Commissarissen is na een overname van Mediahuis een veiligere toekomst mogelijk voor TMG, dat onder meer de krant De Telegraaf in portefeuille heeft.

De minderheidsaandeelhouders kunnen zich nog altijd aansluiten bij het bod van Talpa, dat 0,35 euro hoger ligt dan dat van Mediahuis en VP Exploitatie. Wordt vervolgd.

Meest gelezen