Paus Franciscus: "Raadpleeg de bijbel even vaak als je smartphone"

De Bijbel hoort dezelfde plaats in het dagelijkse leven van mensen te hebben als de smartphone. Dat heeft paus Franciscus gezegd, zo meldt Vatican Radio. "Hoe zou het leven zijn als we de Bijbel even vaak zouden lezen als de berichten op onze smartphone?"
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Na het traditionele angelus op zondag heeft paus Franciscus de gelovigen op het Sint-Pietersplein in Rome vanochtend naar wekelijkse gewoonte toegesproken. Deze keer bracht hij hen een opmerkelijke boodschap: christenen zouden de Bijbel dezelfde plaats in hun leven moeten geven als hun smartphone.

"Hoe zou het leven zijn indien we op onze stappen zouden terugkeren als we de Bijbel vergeten?", vroeg de kerkvorst zich af. "Als we de Bijbel vaker openslaan? Als we het woord van God zoals het in de Bijbel staat zouden lezen zoals we berichten op onze smartphone lezen?"

De Bijbel is volgens paus Franciscus het meest efficiënte wapen in de strijd tegen het kwade en het boek brengt mensen volgens hem dichter bij God. "Als we het woord van God altijd in ons hart meedragen, kan geen enkele verleiding ons van onze vader verwijderen en kan geen enkel obstakel ons van het goede pad brengen."

Vasten

Op deze eerste zondag van de vasten herinnerde paus Franciscus de gelovigen aan de 40 dagen die Jezus volgens de Bijbel in de woestijn heeft doorgebracht, een tijd waarin de duivel hem volgens het boek op de proef stelde.

Franciscus nodigde iedereen uit het voorbeeld van Jezus te volgen en de vasten aan te grijpen om gesterkt met het woord van God de spirituele strijd met het kwade aan te gaan. "Daarom is het noodzakelijk de Bijbel goed te kennen: lees het boek, denk erover na, neem het in je op."

Als concrete tip gaf de paus de gelovigen tot slot mee een Bijbel in zakformaat bij zich te dragen. "Vergeet niet wat zou gebeuren indien we de Bijbel als onze smartphone zouden behandelen", herhaalde hij. "Altijd bij ons, altijd nabij."

Meest gelezen