Vanaf morgen kunt u "zwarte erfenissen" regulariseren

Vanaf morgen tot 2020 biedt de Vlaamse overheid de mogelijkheid om "zwart geld" dat u geërfd heeft, te regulariseren. U moet daar wel een speciaal tarief op betalen, maar er volgt dan geen gerechtelijke procedure. De maatregel zou de Vlaamse regering dit jaar 100 miljoen euro moeten opleveren.

Volgens Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open VLD) gaat het om een eenmalige maatregel. Het gaat om een fiscale amnestie voor mensen die zwart geld geërfd hebben en dat niet hebben aangegeven.

Al naargelang de omstandigheden moet daar een tarief tussen de 37% en de 70% voor betaald worden. Als dat gebeurt, bent u meteen verlost van alle gerechtelijke maatregelen. Dit jaar zou dat 100 miljoen euro moeten opleveren voor de Vlaamse regering.

Volgens minister Tommelein slaat de regularisatie enkel op een spontane aangifte als er nog geen gerechtelijk onderzoek loopt. Als dat wel het geval is, is het te laat.

De regularisering loopt nog tot 2020, maar dan is het definitief gedaan, waarschuwt Tommelein. 

Meest gelezen