YouTubesterren lokken 1.600 bezoekers naar Antwerpen

De tweede editie van de Belgian YouTube Days heeft ongeveer 1.600 voornamelijk jonge mensen naar de Waagnatie in Antwerpen gelokt. De bekendste vloggers uit Vlaanderen en Nederland waren naar de Scheldestad afgereisd om hun fans te ontmoeten.

Gio, UnaGize of Emma Keuven: de gemiddelde lezer kent de namen wellicht niet veel, maar bij heel wat tieners zijn ze razend populair. Het gaat om videobloggers die op YouTube honderdduizenden fans verzamelden.

Met managers en security rond hen schoven honderden fans zondag in Antwerpen aan voor een ontmoeting, selfie en/of handtekening tijdens de tweede Belgian Tube Days.

Organisator Dirk Temmerman is tevreden met de opkomst. "Het is de tweede keer dat we de Belgian Tube Days organiseren, de eerste editie vond plaats in de zomervakantie. We merken dat vooral tieners tussen 10 en 18 jaar hier naartoe komen. We geloven sterk in de Belgische YouTubescene en plannen snel een volgende editie", klinkt het.

Meest gelezen