20 jaar cel voor doodslag op vrouw in Zeebrugge

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 62-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor de doodslag op zijn 43-jarige vriendin. Van voorbedachten rade is volgens de rechtbank geen sprake. De man heeft nooit bekentenissen afgelegd.

Het lichaam van de vrouw werd op 24 juli 2014 aangetroffen op het strand van Zeebrugge. Over haar gezicht lag zand, maar haar geslachtsdelen waren wel zichtbaar. Op het lichaam werden ook drie gebruikte condooms aangetroffen. Achteraf bleken die afkomstig te zijn van de laatste klant die het slachtoffer als prostituee had ontvangen.

Haar vriend, een 62-jarige man van Egyptische origine, kwam diezelfde dag al in het vizier van de speurders. Zijn gewelddadige gedrag tegenover zijn vriendin had er immers enkele maanden eerder al toe geleid dat hij een tijdje in de Nederlandse gevangenis was beland.

De man werd de volgende nacht al opgepakt, hij blijft tot op de dag van vandaag bij hoog en bij laag beweren dat hij met de dood van zijn vriendin niets te maken heeft. Hij is nu veroordeeld tot 20 jaar cel en moet na zijn straf nog 10 jaar ter beschikking blijven van de strafuitvoeringsrechtbank.