281 kandidaten voor voorprogramma Thomas Vanderveken

Televisiepresentator en pianist Thomas Vanderveken heeft veel respons gekregen op zijn oproep voor amateurmuzikanten om op 7 december samen met hem een klassiek concert te spelen met Brussels Philharmonic. 281 kandidaten hebben zich aangeboden voor "Thomas speelt het hard".

Thomas Vanderveken bereidt zich voor om in december het pianoconcerto van Edvard Grieg te spelen in Brussel. Aan dat plan is een nieuw programma voor Canvas gekoppeld en een talentenjacht voor amateurmuzikanten onder de noemer "Thomas speelt het hard".

281 amateurmuzikanten hebben zich ingeschreven voor "Thomas speelt het hard". De jongste kandidaat is zeven jaar jong, de oudste is 83 jaar oud. Piano is het populairste instrument, gevolgd door dwarsfluit en viool. Maar er zijn ook 15 gitaristen, 12 zangers, 9 trompettisten en 9 hoboïsten die zich aangeboden hebben.

Midden september kiest Thomas Vanderveken samen met een Canvas-jury negen finalisten. Zij beoordelen niet alleen het eindresultaat, maar ook de vooruitgang die de kandidaten ondertussen gemaakt hebben. Het publiek kiest de tiende finalist door te stemmen op www.speelhethard.be. De tien finalisten mogen op 28 oktober optreden tijdens Klara’s "Iedereen klassiek" in Brugge.

Tijdens "Iedereen klassiek" zal een nieuwe professionele jury met onder anderen Thomas Vanderveken beslissen wie op 7 december 2017 als voorprogramma van Thomas het podium op mag.