"Among the black waves" kaapt Grand Prix Anima 2017 weg

"Among the black waves", de Russische kortfilm van Anna Boedanova heeft de hoofdprijs gewonnen op Anima, het internationaal festival van de animatiefilm in Brussel. Na de bekendmaking van het palmares, werd - behalve de bekroonde films - ook "Ethel & Ernest" van Roger Mainwood in avant-première getoond.

Behalve de Grand Prix Anima 2017 voor "Among the black waves", was er ook een speciale prisj voor "Decorado", van de Spaanse filmmaker Albert Vazquez.

De prijs voor de beste studentenfilm ging naar de Koreaanse Jang Nari voor haar film "My father's room". De jury voor de nationale competitie bekroonde "Catherine" van Britt Raes met de prijs voor de beste Belgische kortfilm, geschonken door SABAM. De publieksprijs voor de beste langspeelfilm ging naar de Japanse film "Your name" van Makoto Shinkai. Het volledige overzicht van de winnaars vindt u hier.

Met 279 geselecteerde films wist het festival opnieuw een gevarieerd publiek van kinderen, volwassenen, studenten animatiefilm en professionelen aan te trekken. De 36e editie van het festival trok zelfs meer bezoekers dan vorig jaar. De volgende editie van Anima vindt volgend jaar plaats van 9 tot 18 februari.