"Bod Mediahuis en VP Exploitatie op TMG enige dat kan slagen"

Het bod van het Belgische Mediahuis en investeringsmaatschappij VP Exploitatie op de Nederlandse Telegraaf Media Groep (TMG) is het enige dat kan aanslagen, want ze hebben nu al een ruime meerderheid van bijna 60 procent. Dat zeggen Mediahuis en VP Exploitatie, naar aanleiding van een verhoogd bod van Talpa, het investeringsbedrijf van mediamagnaat John de Mol. Ze herhalen dat ze hun TMG-aandelen niet zullen verkopen.
vide

"Met de vannacht gecommuniceerde hogere prijs die Talpa Holding (Talpa) wil betalen voor TMG-aandelen is er niets veranderd aan de situatie. Mediahuis en VP Exploitatie houden hun strategische belang in TMG en hebben met TMG overeenstemming over het bod. Dat bod heeft zekerheid, omdat Mediahuis en VP Exploitatie het al kunnen afronden ("gestand doen") bij hun huidige percentage van 59,25 procent", zeggen Mediahuis en VP Exploitatie in een persbericht.

Mediahuis en VP Exploitatie herhalen ook hun uitnodiging aan Talpa om tot een constructieve dialoog te komen. "Het is van het grootste belang van TMG, haar redacties, overige medewerkers en andere betrokkenen dat er nu rust en duidelijkheid ontstaat. Het bod van Mediahuis en VP Exploitatie, dat wordt ondersteund door de onderneming zelf, biedt die rust en duidelijkheid."

Mediahuis en VP Exploitatie zullen uiterlijk op 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Talpa verhoogde vorig nacht zijn bod op TMG van 6,35 tot 6,5 euro per aandeel. Zondag maakten Mediahuis, VP Exploitatie en TMG bekend dat ze een akkoord hadden over een aanbevolen bod van 6,0 euro per aandeel.