Nog vijf mogelijke mollen na elektroshocks, familiebezoek en "Hunger games"

De kanshebbers op de overwinning in "De mol" zijn gereduceerd tot een handvol. In een spannende vijfde aflevering kregen de kandidaten bezoek van hun familie, werden er elektroshocks uitgedeeld, speelden ze een rondje "Hunger games" en werd er nauwelijks geld verdiend. Spoiler alert!

De zes overgebleven kandidaten in "De mol" op Vier kregen in de vijfde aflevering een gps-spel voorgeschoteld. Terwijl Annelies, Eline, Robin en Sam Zuid-Afrikaanse woorden moesten raden, reden Davey en Hans met acht gps-toestellen naar plaats waar de andere kandidaten verbleven.

De proef met de gps-toestellen liep met een gelukje goed af. Davey en Hans konden zeven van de acht fout geprogrammeerde toestellen uitschakelen door taaldeductie. De opdracht leverde de groep 3.000 euro op.

In de tweede proef moesten de kandidaten een mijnenveld onschadelijk maken om hun familieleden te bevrijden. Dat lukte niet omdat Annelies iets te zeker was over wie "Déjeuner sur l'herbe" heeft geschilderd. Davey dacht dat het de schilder Monet was, maar dat was een fout antwoord. De familieleden werden getrakteerd op een stofbom.

Na een verkwikkend avondmaal werd er op dag 12 een "Hunger games"-proef afgewerkt. Die eindigde met een vrijstelling voor Davey en een verlies van 1.000 euro voor de groepspot. Vijf kandidaten zijn nog in de running voor voorlopig 19.000 euro. Hans viel na de vragenronde af.

"Het was een schok. Ik heb een risico genomen en ik wist dat het kon gebeuren. Ik denk dat de mol het heel goed gedaan heeft", reageerde de afvaller.

Kandidaten krijgen bezoek van hun familie

Wie schiet wie af vooor een vrijstelling?

Vrijstelling veroorzaakt stress bij eliminatie