"Dit over een snelweg doen, is onverantwoord"

Motorrijder Kyle Katsandris waagde zich onlangs aan een opmerkelijke sprong over de vrij drukke Highway 60 in het zuiden van Californië, VS. Hij plaatste het filmpje daarvan op zijn Instagramaccount, waarna het snel viraal ging. Toch krijgt de man ook veel kritiek omdat hij anderen door zijn stunt in gevaar bracht. De politie onderzoekt de zaak momenteel dan ook.

"In een gecontroleerde omgeving kan je dit nog oké vinden, omdat ze dan alleen zichzelf tot risico maken. Maar als ze dat over een snelweg doen, dan brengen ze ook anderen in gevaar. Er kan immers van alles fout gaan. Het gaat dan niet alleen om de motorrijder", aldus buurtbewoner Ivan Milosavljevic aan CBS News.

Een vriend van Katsandris relativeerde alvast met deze reactie: "Voor zo’n ervaren motorrijder als Katsandris is deze sprong ronduit routine. Hij lijkt veel gevaarlijker door de keuze van de plek, waar hij zijn stunt uitvoerde."

De politie is alvast minder geamuseerd en onderzoekt het voorval. Er worden in ieder geval stappen ondernomen om copy cats, die deze stunt willen imiteren, te ontmoedigen. "Dit kon heel slecht afgelopen zijn en we hopen dat we iets dergelijks nooit meer te zien krijgen", aldus een mededeling op nieuwswebsite Los Angeles Times.

Hier beneden kunt u de stunt bekijken: