"Europa, wakosta?" Waar gaat uw geld naartoe?

Wat kost de Europese Unie u en waar gaat dat geld naartoe? Ontdek het in onze interactieve app "Europa, wakosta?" en kruip zelf eens in de huid van een Europees minister van Financiën en bepaal waar het Europees geld naartoe gaat.

Europa lijkt soms een ver-van-ons-bedshow, terwijl de EU net een grote impact heeft op ons leven. Uitgerekend de problemen waar de burger, en jongeren in het bijzonder, van wakker liggen, kunnen we aanpakken op Europees niveau: migratie, werkgelegenheid… En dat maken we best zo concreet mogelijk.

Daarvoor lanceren we de app "Europa, wakosta?": Waar geeft de Unie geld aan uit? Hoeveel heeft de Belg hiervoor betaald? Wat krijgt u ervoor terug? Met "Europa, wakosta?" kunt u in de huid kruipen van een Europees minister van Financiën of een Europarlementslid, door zelf te bepalen waar Europa meer of minder geld aan zou moeten geven.

"Europa, wakosta?", is een interactieve app (voor mobile, tablet en desktop) ontwikkeld binnen VRT NWS waarmee u kunt uitzoeken hoe de Europese Unie werkt door na te gaan waar geld heen gaat. Hiermee mikken we op alle Vlamingen en jongeren in het bijzonder. Zij zijn de Europeanen van morgen, daarom wil VRT NWS hen informeren en mobiliseren.

Meest gelezen