"Radio Gaga" en Bazart in de prijzen op Cutting Edge Awards

De cultuur- en mediasite cuttingedge.be heeft voor de twaalfde keer zijn Cutting Edge Awards uitgereikt. Onder anderen "Radio gaga", "Callboys", Bazart, De Roo & Byloo (Studio Brussel) en Adele werden in de bloemen gezet in de Arenberg in Antwerpen. De Influence Award ging naar Jan Eelen.

De onafhankelijke cultuur- en mediasite cuttingedge.be heeft vanavond voor de twaalfde keer de Cutting Edge Awards uitgereikt in de Arenberg in Antwerpen.

De muziekprijzen gingen naar The lighthouse (talent van het jaar), Het Zesde Metaal ("Calais" wint alternatief album nationaal), Bazart (beste concert en "Echo" wint populair album nationaal), Leonard Cohen ("You want it darker" beste populair album internationaal), Anderson .Paak ("Malibu" wint alternatief album internationaal) en Adele (beste concert.

De televisieprijzen gingen naar "Radio gaga" (beste non-fictie) en "Callboys" (beste fictie). Jan Eelen, de regisseur van "Callboys", werd daarbovenop ook gelauwerd met de Influence Award van Cutting Edge.

Er waren ook prijzen voor "De Roo & Byloo" van Studio Brussel (beste radio), NTGent met "Sneeuw" (beste toneel), "Belgica" (beste film), "The revenant" (beste film internationaal) Pokemon Go (beste game) en "Een klein leven" van Hanya Yanagiharan (beste boek).

De stripprijzen van Cutting Edge gingen naar "Wolven" van Enzo Smits en Ward Zwart (nationaal) en "Patience" van Daniel Clowes (internationaal).