Afloop "Beau séjour" was ook voor de acteurs een verrassing

Fans van de Eén-serie "Beau séjour" zijn gisteravond na tien weken spanning eindelijk te weten gekomen wie de moordenaar is van Kato. Met dank aan een profiler van de politie, die het scenario mee de beslissende richting induwde. Om de acteurs scherp te houden wisten ook zij overigens pas op het allerlaatste moment wie de dader was. SPOILER ALERT: als u de aflevering nog niet hebt gezien, lees dan vooral niet verder.
© VRT

Niet de politieagent, zijn zoon of de oma is de moordenaar van Kato Hoeven. Gisterenavond ontdekten we dat haar stiefvader Marcus het meisje vermoordde in kamer 108 van hotel Beau Séjour. Marcus zag in Kato een even grote "slet" als zijn ex-vrouw, die hem in die bewuste kamer bedrogen had. Marcus vermoordde ook zijn eigen dochter Sofia en haar vriend Leon.

Scenaristen Bert Van Dael ("Clan", "Rotkop"), Benjamin Sprengers ("Connie &Clyde") en Sanne Nuyens ("De vijfhoek", "Dura lex") schreven het scenario met bestaande psychopaten als Andras Pandy of Ronald Janssen in gedachten.

Maar ze wisten zelf niet van bij het begin wie de moordenaar zou zijn. Een profiler, een expert die de politie helpt bij het opstellen van het daderprofiel, zette hen uiteindelijk op het spoor van Marcus. Volgens de vrouw was de moord gepleegd door een oudere man, iemand die door een bepaalde gebeurtenis of plaats in een psychose kon geraken.

Ook de acteurs wisten niet wie Kato vermoord had, zij kregen het beslissende stuk van het script pas op het einde te lezen. Op die manier bleven ook zij op scherp, klinkt het.

Kijkcijfersucces

"Beau séjour", de tiendelige mysterieuze dramareeks over het tienermeisje dat op zoek gaat naar haar eigen moordenaar was van bij de eerste aflevering een kijkcijfersucces.

De finale aflevering gisteren trok 1.273.247 kijkers, goed voor een marktaandeel van 49,2 procent. De hele reeks werd overigens gemiddeld door 1.436.344 kijkers live bekeken.

Ook internationaal is er veel interesse voor de serie. De reeks werd vorige maand al als Belgische selectie getoond op het Filmfestival van Rotterdam en zal in april te zien zijn op de Frans-Duitse zender ARTE.