Antwerpse stadsradio Radio Expres maakt eenmalige comeback

Bijna 20 jaar nadat Radio Expres opgehouden is te bestaan, gaat de Antwerpse stadsradio voor een keer opnieuw in de ether. Op zaterdag 18 maart zullen enkele van de originele presentatoren van 10 tot 18 uur een live uitzending verzorgen op de frequentie van Family Radio (107.4 FM). Het evenement wordt georganiseerd naar aanleiding van de 35e verjaardag van de start van Radio Expres.

Radio Expres startte destijds zijn uitzendingen in de Boerentoren in hartje Antwerpen en was een echte stadsradio met een eigen lokale nieuws- en sportredactie.

"In de vroege jaren 80 - toen alle lokale radio's nog verborgen zaten op zolderkamertjes - was Radio Expres de eerste 'zichtbare' radio met studio's in de winkelgalerij van de Boerentoren", zeggen de organisatoren. "Radio Expres was in de jaren 80 en 90 toonaangevend in het radiolandschap en heel aanwezig in Antwerpen met interviews en live uitzendingen."

De uitzending op 18 maart zal plaatsvinden in een zaaltje van café Den Engel aan de Grote Markt. Bekende stemmen van weleer zoals Els Broekmans, Guy Van Antwerpen, Pat Van Loon, Ruud Koninckx en Marc Dhollander zullen de uitzending verzorgen en verder hebben nog een zestigtal oud-medewerkers beloofd aanwezig te zijn op het jubileum.