Boris Johnson wil een goed handelsakkoord met België bij brexit

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson wil onderhandelen over een goed handelakkoord met België als Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat.

Dat vertelde Johnson bij een bezoek aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) in Brussel. Johnson erkent dat Vlaamse bedrijven veel exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Hij benadrukt dat een goed nieuw handelsakkoord dan ook noodzakelijk is. 

"Ik ben er zeker van dat we een goede oplossing zullen vinden die positief is voor de beide kanten van het Kanaal. We willen zeker een akkoord. We voeren veel handel met Vlaamse bedrijven en ik denk dat het juist is om te zeggen dat de Vlaamse bedrijven een van onze belangrijkste handelspartners zijn en we willen een akkoord dat de voordelen voor ons beiden vergroot", zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken, die eraan toevoegde dat hij het geweldig vindt om terug te zijn in Brussel.