Emma Watson: "Wat hebben mijn borsten met feminisme te maken?"

De Britse actrice Emma Watson heeft voor het eerst gereageerd op de heisa die ontstaan is na haar fotoshoot voor Vanity Fair. Watson (26) prijkt op één foto met haar borsten half bloot. Ze kreeg meteen het verwijt dat ze antifeministisch is. "Ik snap echt niet wat mijn borsten met feminisme te maken hebben. Dit is verwarrend", maakt ze duidelijk.

Watson brak als actrice door met de Harry Potter-films waarin ze de dappere en intelligente Hermelien Griffel (Hermione Granger) speelde. Momenteel vertolkt ze een van de hoofdrollen in de "Beauty and beast"-remake. Watson heeft zich altijd al geëngageerd. Zo zet ze zich al drie jaar in voor de VN als ambassadrice voor vrouwenrechten en gelijkheid van de seksen.

Maar dat ze halfnaakt voor de lens van fotograaf Tim Walker poseerde, deed bij sommigen de wenkbrauwen fronsen. Het stond voor hen haaks op het feit dat Watson een activiste/feministe is. "Feminisme gaat over vrouwen keuzes geven, het is geen stok om andere vrouwen mee te slaan. Het gaat over vrijheid, bevrijding, gelijkheid", reageert Watson. "Ik weet echt niet wat mijn borsten ermee te maken hebben. Dit is erg verwarrend."

Watson noemt de hele fotoshoot "ongelofelijk artistiek". Ze is slechts op één foto met haar borsten half bloot te zien. "Ik ben zo opgetogen over de interessante en mooi foto's", zegt ze.

Zelf oordelen over de fotoshoot? Klik hier voor alle foto's van Vanity Fair.

De foto waarover het gaat:

De cover van de maart-editie: