Hartverwarmend en moedig: 95-jarige overgrootvader komt uit de kast

De 95-jarige Roman Blank, vader van twee, grootvader van vijf en overgrootvader van één, heeft de bekentenis van zijn leven gedaan. "Er zijn bepaalde dingen die de wereld moet weten", zegt hij tijdens een interview met de Amerikaanse vlogger Davey Wavey. Na decennia van liegen en geheimhouding, wil Blank dat de wereld weet dat hij... homoseksueel is.

Aanleiding van het gesprek is de documentaire "'On my way out" die zijn kleinzoon Brandon Groos over hem maakt. "Ik weet al sinds mijn 5 jaar dat ik homo ben. Kun je je het voorstellen: 90 jaar in de kast zitten", vertelt de man openhartig aan Wavey. Blank en zijn vrouw Ruth waren 60 jaar getrouwd. "Ze zagen elkaar ongetwijfeld graag", stelt Wavey. Maar er is dus een "maar". Het geheim van haar man kwam uit bij de geboorte van hun tweede kind.

Na 95 jaar geeft Blank de liefde nog alle kansen. "Ik kijk niet naar het gezicht, ik kijk naar het hart. Ik wil iemand om op te leunen, iemand die het hart voelt kloppen, en niemand kan dat doen tenzij je het toelaat", verwoordt Blank zijn gevoelens en diepste hoop. Hij zoekt niet zozeer iemand voor een "fysieke connectie". "Ik wil gewoon in slaap vallen naast iemand", stelt Blank.

Hij stelt ook onomwonden een vraag aan Wavey: "En wat denk jij? Ben ik te oud om uit de kast te komen?" Waarop de vlogger Blank geruststelt en zegt "het is jouw leven, maar het is nooit te laat om je ware zelf te zijn, ik ben trots op jou".

Het fragment waarin Blank zijn homoseksuele aard te kennen geeft: