KU Leuven start met meldpunt voor seksuele intimidatie

De Katholieke Universiteit Leuven (KUL) start met een meldpunt voor seksuele intimidatie. Studenten en personeelsleden zullen met hun klachten terecht kunnen bij speciaal opgeleide vertrouwenspersonen. Dit academiejaar waren er twintig meldingen over seksueel overschrijdend gedrag.
Imago

Er zijn al hulpverleners bij de universiteit, maar nu is er dus ook een centraal meldpunt dat het makkelijker moet maken om ongewenst gedrag te melden.

"Uit internationaal onderzoek en uit eigen bevraging blijkt dat er toch wel nu en dan getuigenissen zijn over seksuele intimidatie of seksueel getinte opmerkingen die niet door de beugel kunnen. Uiteraard willen we niets verzwijgen. We hadden al een redelijk uitgebreid net met vertrouwenspersonen, maar hebben dit nu geprofessionaliseerd zodat elke angst verdwijnt om melding te maken", legt rector Rik Torfs uit.