MIVB wil met nieuwe campagne meer vrouwen aanwerven

Diada elektricienne? Catherine ingenieur? Sara buschauffeur? Uiteraard! Met deze campagne wil de Brusselse vervoersmaatschappij meer vrouwelijke werknemers aantrekken. De MIVB is met bijna 8.300 werknemers één van de belangrijkste werkgevers van het Brussels gewest. Eind 2016 vertegenwoordigden de vrouwen slechts 9,78 % van de personeelsleden. Met deze nieuwe campagne wil de MIVB, in het bijzonder tijdens de week van de internationale vrouwendag (8 maart), medewerksters met uiteenlopende vaardigheden aantrekken.

 "Bij de MIVB vragen we niet liever dan dat we vrouwen kunnen aanwerven, maar dan moeten ze natuurlijk eerst solliciteren! Daarom voeren we al enkele jaren campagnes zodat ze de Brusselse vervoersmaatschappij ook zien als een mogelijke werkgever waarvoor ze echt gericht kiezen. Een werkgever die vele voordelen en vooruitzichten biedt om door te groeien maar ook een gelijk loon aanbiedt voor mannen en vrouwen”, legt Johan Claes uit, Employer Branding & Sourcing Manager bij de MIVB.

Tijdens de week van de internationale vrouwendag zet de Brusselse vervoersmaatschappij haar zoektocht naar meer vrouwen verder met een opmerkelijk campagnebeeld: medewerksters staan in de spotlights op de affiches, er verschijnen portretten van vrouwelijke MIVB'ers in de gespecialiseerde pers, er komen gerichte acties via social media, ... . Er zijn vacatures voor chauffeurs, ingenieurs, technische profielen in electriciteit, elektronica, electromechanica,  IT, ... . In 2016 waren er al meer dan 1.000 aanwervingen (243 interne aanwervingen en 767 nieuwe medewerkers).  

 "Met meer dan 8.200 medewerkers en een toename van meer dan 40% van haar personeel sinds 2000, is de MIVB nog altijd een onvermijdelijke partner in het leven in Brussel. Niet alleen op het vlak van mobiliteit maar ook op het vlak van innovatie, tewerkstelling en loopbaanvooruitzichten», benadrukt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. “En omdat die carrièreperspectieven voor iedereen toegankelijk zijn, lanceer ik een oproep aan de dames om niet te aarzelen om ons te vervoegen.”

"Het is essentieel dat de MIVB een spiegel is van de samenleving en een voorbeeld vormt op gebied van gendergelijkheid", vult Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet aan.