MNM gaat opnieuw op zoek naar de strafste school van Vlaanderen en Brussel

MNM, de jongerenzender van de VRT, gaat al voor de zevende keer op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen en Brussel. De focus dit jaar ligt op samen straf zijn en samen grenzen verleggen. Middelbare scholen hebben tot 24 april de tijd om rond dit thema een zelfgemaakt filmpje in te sturen. De winnaar wordt op 4 mei bekendgemaakt door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Vorig jaar werd het Stedelijk Lyceum Lamorinière in Antwerpen bekroond als meest vindingrijke, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel.

Middelbare scholen die net als het Antwerpse lyceum zo'n onvergetelijk moment willen beleven en hun groepsgevoel in de verf willen zetten, kunnen zich vanaf vandaag tot en met 24 april inschrijven voor de wedstrijd door een filmpje in te sturen waarin ze tonen hoe ze als één groep samen grenzen verleggen.

Nadat er een eerste selectie is doorgevoerd gaat een jury bestaande uit MNM-reporter Tom De Cock, vlogger Zaka en een wisselend lid van de Vlaamse Scholierenkoepel langs bij de 20 finalisten.

Winnende school krijgt live radiofeest

De jurybezoeken krijgen ruime aandacht op MNM. Leuk voor de finalisten is bovendien dat de jury elke dag ook het gezelschap krijgt van een ander lid van de sterrenjury. Die bestaat dit jaar uit Tinne Oltmans, Yentl Keuppens, Pieter Timmers, Danira Boukhriss, Rik Verheye, Matthias Vergels, Peter Van de Veire en Julie Van den Steen.

De wedstrijd is niet een belevenis voor de scholen, ook de radiomakers kijken er elk jaar naar uit, zegt nethoofd Rino Vereecke. "Het is leuk om te zien dat die samenwerking zorgt voor een flinke boost bij alle radiomakers. Het enthousiasme van de vele leerlingen die een jurybezoek krijgen, is onbeschrijfelijk en emotioneel pakkend.”

De winnende school krijgt behalve de trofee en eeuwige roem ook een live radiofeest aangeboden. Wie er al zeker bij zal zullen zijn: Kraantje Pappie en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, want zij reikt op 4 mei de prijs uit.