Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un superviseert raketproeven

Het Noord-Koreaanse persbureau KCNA heeft gemeld dat de grote leider van Noord-Korea Kim Jong-un persoonlijk heeft toegezien op het welslagen van vier raketlanceringen. De test was bedoeld om te onderzoeken of Noord-Korea met zijn raketten de Amerikaanse militaire basissen in Japan kan bereiken.

Noord-Korea heeft afgelopen maandag nog maar eens een provocatieve rakettest uitgevoerd. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un superviseerde de tests met vier raketten, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA.

"Noord-Korea is in staat om de basissen van de Amerikaanse imperialisten in Japan te bestoken met zijn raketten", klinkt het.

Volgens KCNA gaf Kim Jong-un de aanwezigen mee dat het land helemaal klaar is voor een mogelijke oorlog, die ten allen tijde zou kunnen uitbreken.

Bij de rakettests werden vier raketten afgevuurd. De raketten vlogen gemiddeld 1.000 kilometer ver en bereikten een hoogte van 260 kilometer. Ze kwamen op 300 kilometer van de noordwestkust van Japan terecht in zee.