Partijtop Les Républicains unaniem: "Fillon blijft presidentskandidaat"

De partijtop van Les Républicains heeft vanavond unaniem beslist om presidentskandidaat François Fillon te blijven steunen. Dat blijkt uit een korte verklaring die afgelegd werd na de vergadering in Parijs. De verkiezingscampagne moet nu nieuw leven ingeblazen worden.

De rechtse partij zegt "verenigd en vastberaden" te zijn. Bij zijn aankomst had Fillon nog maar eens herhaald dat hij de enige legitieme kandidaat van zijn partij is. Andere partijleden hadden hem opgeroepen om op te stappen en zélf een opvolger aan te wijzen.

In de peilingen verliest Fillon wel terrein en gaat de onafhankelijke kandidaat Emmanuel Macron erop vooruit. Hij komt in de eerste ronde ongeveer op gelijke hoogte met de uiterst rechtse kandidaat Marine Le Pen.

Meest gelezen