Scorpions en Helmet vervolledigen affiche Graspop 2017

De organisatoren van Graspop Metal Meeting hebben zestien nieuwe namen toegevoegd aan de affiche: Scorpions, As It Is, Battle Beast, Black Star Riders, Blue Öyster Cult, Code Orange, Coheed And Cambria, Graveyard, Helmet, Melechesh, Nothing More, Sepultura, Suicide Silence, Sum 41, The Dillinger Escape Plan, The Raven Age.
Matthias Engels

De Duitse metalband Scorpions heeft de eer gekregen om Graspop Metal Meeting af te sluiten komende zomer op zondag 18 juni. De groep is vooral bekend van zijn ballades als "Still loving you" en "Wind of change".

De Duitse inbreng op Graspop is dit jaar opvallend. Op vrijdag 16 juni is de headliner Rammstein, ook een band uit Duitsland. Zaterdag 17 juni mogen de heren van Deep Purple de festivaldag afsluiten op het hoofdpodium.

Een andere opvallende nieuwe naam op de affiche is de Amerikaanse band Helmet. De groep van Page Hamilton was in de jaren 90 bijzonder populair om zijn mix tussen indierock en metal. Helmet staat op zaterdag 17 juni op het podium in Dessel.

De andere nieuwe namen op de affiche zijn: As It Is, Battle Beast, Black Star Riders, Blue Öyster Cult, Code Orange, Coheed And Cambria, Graveyard, Melechesh, Nothing More, Sepultura, Suicide Silence, Sum 41, The Dillinger Escape Plan, The Raven Age.

Graspop Metal Meeting vindt komende zomer plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni. Op donderdag 15 juni kunnen de houders van een weekendticket al terecht op het festivalterrein voor een welkomstprogramma.