Storm eist twee mensenlevens in Frankrijk, 600.000 gezinnen zonder elektriciteit

In Frankrijk zijn twee mensen om het leven gekomen door de passage van winterstorm Zeus: een automobilist in de Dordogne en een vrachtwagenchauffeur in Alpes-de-Haute-Provence. Tijdens de storm zijn windsnelheden opgemeten tot 193 kilometer per uur. In totaal zitten 600.000 gezinnen zonder elektriciteit, aldus de Franse media. De storm moet in de loop van morgenochtend gaan liggen.
AFP or licensors

Een 44-jarige automobilist kwam om door een boom die nabij Périgueux omviel, aldus de prefectuur van Dordogne. Het andere slachtoffer is een chauffeur die gasflessen vervoerde. Een grote tak kwam neer op zijn vrachtwagen in Thorame-Haute, in het departement Alpes-de-Haute-Provence.

Het treinverkeer is ook onderbroken tussen Parijs en Bordeaux, door omgevallen bomen op de sporen.