"Wie deze hond wil adopteren, moet nog even geduld hebben”"

De intussen 10 maanden oude Picasso werd geboren met een opvallende afwijking aan zijn gezicht: terwijl zijn snuit naar de rechterkant wijst, buigt zijn gebit naar de linkerkant. "Hij kan wel eten en bijten aan beide kanten, maar het eindigt meestal in een rommeltje", aldus Liesl Wilhardt van dierenasiel Luvable Dog Rescue, gevestigd in Oregon, VS. Dankzij zijn eigenaardige gezicht is de hond de afgelopen week uitgegroeid tot een heuse internetsensatie. Maar wie hem wil adopteren, moet nog even geduld hebben.

Wilhardt op nieuwswebsites Huffington Post en Buzzfeed News en op dierenwebsite The Dodo: "Blijkbaar raakte een fokker dit dier niet kwijt en bracht hij de hond naar een asiel, waar hij op de euthanasielijst terechtkwam. Tijdens een toevallig contact met de eigenares van dat asiel vroeg ik haar of ze geen dieren had die speciale zorg nodig hadden. Ze wees onmiddellijk Picasso aan –Wij gaven Picasso die naam, om evidente redenen- en ze toonde me een foto. Het was liefde op het eerste gezicht."

"Daarna vertelde de eigenares me dat zowel Picasso als zijn broer, die ook bij hen binnengebracht was door malcontente nieuwe eigenaars en die we Pablo genoemd hebben, op de lijst stonden om gedood te worden. Ik heb dan onmiddellijk besloten hen te adopteren."

Dat was ruim 2 weken geleden. Nadat het dierenasiel een foto van Picasso op Facebook, Twitter en Instagram gepubliceerd had, werd de hond plots wereldnieuws. En aanvragen om hem te adopteren, stroomden binnen. "Met honderden tegelijk", aldus Wilhardt.

"Zijn gebit is oké. Het is vooral het voorste stuk van zijn neus waar de problemen zich voordoen. Er zal alleszins een tand, en wellicht meerdere, moeten getrokken worden, terwijl er voor het overige vooral plastische chirurgie moet toegepast worden. Dat wordt nog een lange weg. Maar hij blijft een geweldige hond. Picasso beseft helemaal niet dat hij anders is dan andere honden."

Zij die Picasso willen adopteren, zullen dus nog even geduld moeten hebben. Bovendien heeft het dierenasiel besloten dat Picasso alleen maar kan geadopteerd worden, samen met zijn broer Pablo: "Beide honden zijn zo naar elkaar toegegroeid dat ze voor 100 procent op elkaar vertrouwen. Hen uit elkaar halen is niet aan de orde. Ze verdienen beiden een gezin waar ze de nodige positieve aandacht krijgen."