Bende eetpiraten slaat tweede maal toe in Spanje

Een bende eetpiraten heeft toegeslagen bij restaurant El Carmen in Bembigre, in het noordwesten van Spanje. "Binnen een minuut waren ze weg”, zegt de verbijsterde uitbater Antonio Rodriguez. "Het was duidelijk gepland. Eten en weg waren ze.” De groep tafelschuimers sloeg vermoedelijk ook toe bij El Rincon de Pepin, een restaurant in de buurt van Ponferrada.

Vorige week verdween een groep van 120 eters met de noorderzon toen het dessert ging geserveerd worden. De bende tafelschuimers consumeerde voor ongeveer 2.000 euro voeding en drank, alvorens ze het Spaanse restaurant El Carmen uitvluchtten zonder te betalen. Nu onderging restaurant El Rincon de Pepin, op slechts 10 km daarvandaan, hetzelfde lot.

Hier reserveerde de eetbende een trouwfeest en betaalde ze 1.000 euro voorschot, maar in totaal verorberde ze het tienvoudige alvorens ze de benen namen. "Ze waren met een man of 160 en binnen een paar minuten was iedereen weg. Er werd ook niets gezegd over later betalen. Ze verdwenen gewoon. Het gaat om dezelfde mensen. We hebben de foto’s vergeleken”, aldus de eigenares.

De ongewone misdaad werd aangegeven bij de politie, die onderzoekt of het om dezelfde groep gaat. De restauranteigenaren twijfelen niet en denken dat het om dezelfde gasten gaat. Volgens regionale Spaanse media gaat het om een groep uit Oost-Europa.