Dochter Johnny Hallyday: "Mijn vader is gezond en wel"

De Franse rockzanger Johnny Halliday is gezond en wel. Dat zeggen zijn dochter en zijn producer. Op de Facebookpagina van actrice Laura Smet, de dochter van Hallyday, was gisteren een bericht gepost dat de zanger terminale kanker zou hebben. Het nepbericht is intussen verwijderd. "Johnny stelt het goed."

In de valse Facebookpost vertelde Smet dat ze net terug was van een week vakantie bij haar vader in Los Angeles, maar dat ze slecht nieuws te melden had. Johnny zou longkanker hebben en die zou inmiddels uitgezaaid zijn naar zijn lever en alvleesklier. "Hij is veroordeeld."

Het bericht stond ruim een half uur op de Facebookaccount, daarna werd het verwijderd en ontkend. "Mijn account werd gehackt", aldus Smet die eraan toevoegde dat ze wel degelijk op bezoek was geweest bij haar vader maar dat die het goed stelde. Een producer van de legendarische zanger bevestigde dit even later aan journalisten van het magazine "L'Express". "We zijn dit soort van berichten wel gewoon, elk jaar verschijnt er wel iets in dit genre."

Smet zelf gaat een klacht indienen tegen onbekenden. Hallyday, van Belgische afkomst, woont al enkele jaren in Los Angeles. Hij probeerde enkele jaren geleden nog om zich tot Belg te laten naturaliseren, maar die aanvraag werd geweigerd omdat vermoed werd dat hij zo belastingen wou ontduiken in Frankrijk. Hallyday week uiteindelijk uit naar Zwitserland en later dus naar LA.

Meest gelezen