George Michael stierf een natuurlijke dood

George Michael is een natuurlijke dood gestorven. Dat zegt de lijkschouwer die het lichaam van de popster na zijn dood heeft onderzocht. Volgens zijn bevindingen bezweek de zanger onder meer aan een verwijding van de hartspier en leververvetting. George Michael overleed plots op eerste kerstdag, hij was 53. Zijn plotse dood bracht de geruchtenmolen op gang.

Michael werd op kerstdag door zijn partner dood in bed aangetroffen. De politie behandelde het overlijden als "onverklaard, maar niet verdacht". Een eerste autopsie had geen duidelijke aanwijzingen over de redenen voor zijn dood opgeleverd. Maar al snel deden er geruchten de ronde als zou zijn dood gelinkt zijn aan drugsmisbruik.

Omdat de officiële lijkschouwing bevestigt dat het om een natuurlijk overlijden gaat, zal er geen verder onderzoek gevoerd worden, klinkt het in een officiële verklaring. De officiële doodsoorzaak is verwijde cardiomyopathie met myocarditis en leververvetting. Bij patiënten met verwijde cardiomyopathie wordt de hartspier zodanig uitgerekt en dun dat ze niet meer in staat is om het bloed in het lichaam rond te pompen. Myocarditis is een onsteking van de hartspier.

De familie van de ster heeft gevraagd om nu met rust gelaten te worden.